Most már sokadszor futunk bele egy olyan kérdésbe, mely a jelek szerint nem csak számunkra fontos, de benneteket is foglalkoztat.
A válaszhoz és a megértéshez azonban, nem Ádámtól és Évától, de egy kicsit korábbról kell a történetet indítanom.
Kétség sem fér hozzá, a kézzel gyártás igazi szépsége rejlik benne, hogy a szappan öntéstől a késztermék polcra való kerülésig számtalanszor fogjuk kezünkbe őket, hogy tökéletes formájukat tudják mutatni Neked, mikor fürdődbe kerülnek.
De ez a folyamat, mind időben, mind munkában, energiában sokat vesz igénybe. A végleges forma eléréséhez a szappanok két szelőn is átverekszik magukat, majd ha a száradás hosszú és viszonylag eseménytelen fázisán is túl vannak, mely minimum 4, de inkább 6 hét, akkor érkezünk el a szélezéshez. Ez előzi meg a csomagolási folyamatot.
És akkor meg is érkeztünk a témához, melyről beszélni szeretnék.
A szélezés!
Ezen munkafázis fontossága sokak számára kérdéses lehet. Ezért is szeretném, ha tisztán látnánk.
A szappan halmazállapota az öntéskor még folyékony, mely másnapra/harmad napra már szilárdul annyit, hogy tömbként kezelhető és „vágható” legyen. Ilyenkor a szeletelés viszonylag éles szélet képez a szappan minden oldalán.
De a száradás során, a szappan folyamatosan keményszik. Ezért a csomagolás előtt már az éles szél igen kényelmetlen fogást eredményez és esztétikailag sem valami impozáns!
Ezért szoktuk nagyon óvatosan ezen élétől megszabadítani a szappanokat. A nagyon óvatosnak pedig az az oka, hogy nem preferáljuk a pazarlást és a keletkező téglatest számunkra a legszebb a világon! A leeső szappanforgács már nem felhasználható, ezért az értékes hatóanyagban és természetes csodában gazdag anyag sajnos elvész.
Hát ezért!
Ezért van az, hogy az első fürdés egyesek szerint nem nyújtja az a kényelmet, amit egy gyári szappan teljesen lekerekített formája.
De ezt mi nem bánjuk, és nem is célunk! Inkább vagyunk minden szempontból másoktól különbözőek, csak úgy IKONosan IKONosak! :-)
Nézzétek el nekünk! Ha egyszer megtapasztalod az IKON mámort, többé nem tudsz majd, ÉS NEM IS AKARSZ megszabadulni tőle! ;-)
Frissítettük adatvédelmi szabályzatunkat. Oldalunk sütiket használ. Részletek...
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.